Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@10:25:31 GMT

یک جاندار تک سلولی بدون مغز در پاریس به نمایش درآمد!

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۷۳۱۵

یک جاندار تک سلولی بدون مغز در پاریس به نمایش درآمد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل،  در باغ وحش پاریس یک ارگانیسم جدید  به نام «لکه» به نمایش درآمده است. محققان ادعا می کنند این ارگانیسم زرد رنگ و لجن مانند یک جاندار تک سلولی است که ظاهری شبیه کپک دارد اما مانند یک حیوان عمل می کند.

 این ارگانیسم بدون بال یا پا حرکت می کند و همچنین  ۲ دقیقه پس از بریده شدن می تواند خود را ترمیم کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این جاندار که در پارک باغ وحش پاریس به نمایش درآمده دهان، معده و چشم ندارد اما می تواند غذا را ردیابی و آن را هضم کند.

 برونو دیوید مدیر موزه تاریخ طبیعی پاریس می گوید: «لکه» یک موجود زنده و از رازهای طبیعت است. این جاندار همه ما را شگفت زده کرده زیرا مغز ندارد اما توانایی یادگیری دارد  و اگر دو حباب با یکدیگر ادغام شوند یکی از آنها آنچه را آموخته به دیگری انتقال می دهد.

محققان این ارگانیسم را نوعی کپک رده بندی کرده اند که قابلیت یادگیری دارد. آنها طی آزمایشی در سال ۲۰۱۶ میلادی متوجه شدند می توانند به آن بیاموزند تا از یک پل مملو از نمک بگذرد.  این درحالی است که جاندار  از نمک متنفر است.

علاوه بر آن آنها متوجه شدند اگر این جاندار با یک نمونه دیگر ترکیب شود، می تواند گذر از پل حامل نمک را به آن بیاموزد. به همین دلیل محققان معتقدند حباب به وسیله نوعی ترکیب می تواند دانش خود را انتقال دهد.

کد خبر 4750964

منبع: مهر

کلیدواژه: باغ وحش پاریس طبیعت اربعین 98 فناوری فضایی فناوری نانو نوآوری امنیت اطلاعات هوش مصنوعی تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان جایزه نوبل ماهواره موبایل فضانوردان ناسا اینترنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۷۳۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک

به گزارش جام جم آنلاین، مانند سیاهچاله‌های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی‌های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال‌های آبی هستند. عمق این حفره‌های عظیم در اقیانوس‌های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می‌شود این حفره‌های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آن‌ها زندگی می‌کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می‌رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می‌کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد، اما اندازه گیری‌های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد، اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آن‌ها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می‌زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین‌های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه‌تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه‌ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می‌شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک (echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس‌های امواج صوتی عمق را تخمین می‌زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق‌ترین گودال آبی جهان تایید شد.

 

دیگر خبرها

  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟
  • غذا‌های ورزشکاران در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس؛ ۶۰ درصد خوراکی‌ها بدون گوشت خواهد بود
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • گول خوردیم؛ این تصویر ترانه علیدوستی فیک از آب درآمد
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی